A murit Gheorghe Benea, răpus de Covid-19, fost director la Metalurgica Transilvană Aiud și Loteria Română

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Gheorghe Benea, fost director la Metalurgica Transilvană Aiud și ulterior director al Loteriei Române, a murit în noaptea de luni spre marți, răpus de Covid-19.

Fusese infectat cu noul coronavirus și a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, conform dej24.ro. Benea împlinise 67 de ani cu doar cu două zile în urmă, pe 17 ianuarie 2021.

S-a născut în comuna Lemniu din judeţul Sălaj. Parcursul său profesional a fost unul ascendent. Primar al municipiului Dej imediat după revoluţie pentru o scurtă perioadă de timp, ulterior a fost director tehnic la Fabrica de Celuloză şi Hârtie din Dej. Din 1998 a fost director la Someş SA Dej, până în 2004. Din 2004 director la Pehart Tec SA Petreşti până în 2007. Director general adjunct la Remarul 16 Februarie SA Cluj până în 2008. Ulterior a fost preşedinte-director general la Metalurgica Transilvană Aiud până în anul 2009. Era cunoscut ca un excelent manager, după ce a reușit să aducă pe linia de plutire Pehart Tes SA Petrești. Dorea să facă același lucru cu Metalurgica Transilvană Aiud, dar a ales oportunitatea de a prelua funcţia de preşedinte-director general la Compania Naţională „Loteria Română” SA.

Dosarul Loteria

A fost destituit în iulie 2012, ulterior fiind arestat și acuzat de DNA în „Dosarul Loteria”. Se întâmpla în anul 2015, când Gheorghe Benea a fost reținut de DNA. A fost trimis ulterior în judecată pentru spălare de bani și prejudicierea Loteriei Române cu peste 5,6 milioane euro.

Om profund religios, în 2008, Gheorghe Benea a intrat în cursa alegerilor parlamentare din partea PD-L. Candidând sub sloganul „Credință și sinceritate”, obţinând cel mai mare număr de voturi din colegiul 3 – senat. Deși a fost înaintea lui Marius Nicoară (PNL), liberalul a fost însă cel care a obţinut scaunul de parlamentar, în urma redistribuirii voturilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 19 Ianuarie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web