Aiud intră în scenariul roșu. Grădinițele, școlile și liceele se închid și se trece la învățământul online.

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Conform unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a primăriei, Aiud intră în scenariul roșu. Grădinițele, școlile și liceele se închi, cursurile urmând a se desfășura doar online.

Textul comunicatului postat pe pagina de Facebook

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a hotărât în ședința extraordinară de astăzi, 06.10.2020, ca începând cu data de 07.10.2020 să se suspende cursurile școlare care presupun prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în sălile de curs, la nivelul tuturor unităților de învățământ din municipiul Aiud (Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Liceul Tehnologic Aiud, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, Școala Gimnazială „Axente Sever”, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, Grădinița cu Program Prelungit nr.2, Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași”), pentru o perioadă de timp în care rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus SARS-COV-2 la nivelul UAT Municipiul Aiud este mai mare sau egală cu 3/1000 de locuitori. În perioada în care prezența fizică în sălile de curs a elevilor din cadrul unităților de învățământ este suspendată, cursurile se vor desfășura exclusiv online.

Aiud este în scenariul roșu

Măsura intră în vigoare de miercuri 7 octombrie. Ea va rămâne în vigoare până când incidența cazurilor SARS-COV-2 va scădea sub 3 cazuri la 1000 de locuitori. În fapt, până ieri 5 octombrie 2020 Aiudul era de trei zile în scenariul roșu. Era o chestiune de zile până la impunerea restricțiilor. Acestea au venit însă cu întârziere probabil până a venit unda verde de la centru.

Reacțiile au apărut imediat pe pagina de Facebook a instituției unde a fost postat anunțul. De la reacții PRO sau CONTRA s-a ajuns la dezbateri aprinse privind modul, utilitatea sau eficacitatea învățământului online. Cei afectați de această situație, cadrele didactice, părinții, autoritățile ar trebui să facă o discuție serioasă pe acest subiect. Asta în condițiile în care chiar se dorește rezolvarea lui.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 6 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web