Au decedat două somități ale medicinei românești, bolnave de COVID-19

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Au decedat două somități ale medicinei românești în această săptămână, răpuse de virusul ucigaș.

Prof. dr. Benedeck Istvan

Fostul șef al Secției Clinice de Hematologie, a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Mureș, a murit marți, 1 septembrie 2020. Este medicul care a efectuat primul transplant de măduvă în România în anul 2001. Este cel care a realizat numeroase premiere în domeniul medical, relatează agenția AGERPRES.

Respectatul medic a murit marți, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. În luna octombrie urma să-și sărbătorească aniversarea a 72 de ani. A decedat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureș. Prof. dr. Benedek Istvan a fost o figură marcantă în oraș. Profesor universitar, fost consilier local din partea UDMR, medic primar și Șef al Clinicii de Hematologie și Transplant din Târgu-Mureș încă din anul 1980.

În luna august 11 cadre medicale de la Secția clinică de Hematologie din Târgu-Mureș au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Managerul spitalului, dr. Claudiu Puiac, a confirmat acest lucru pentru radio Târgu-Mureș. Secția s-a închis ulterior din cauza acestui focar de infecție cu COVID-19, iar medicii depistați pozitiv au fost internați în spital.

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru

A fost unul dintre cei mai reputați neurologi români. A fost director al Departamentului de neuroștiințe de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. S-a stins din viață la secția de Terapie Intensivă a Institutului Matei Balș, din cauza COVID-19, informează dcmedical.ro.

Avea 63 de ani, fiind născut la 12 februarie 1957. Era membru corespondent al Academiei Române. Președinte de Onoare a Societății de Neurologie din România. Decorat cu Ordinul Național „Serviciu Credincios” în grad de cavaler, în anul 2019, de către președintele Iohannis.

Activitatea sa bogată s-a concretizat în peste 400 de lucrări științifice prezentate în reviste și congrese din țară și străinătate. Este coautor a 14 cărți medicale publicate în România.

Chiar dacă au decedat cele două somități ale medicinei românești, realizările lor excepționale vor rămâne veșnic în conștiința publică și a pacienților pe care i-au vindecat.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 3 Septembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web