Sanatate

Articol original scris de Jennifer Raff în 25 martie 2014.

Linkul original 
Thank you for kindly allowing us to translate and publish this article


În lumina focarelor recente  de rujeolă,a altor boli care pot fi prevenite prin vaccinare, și refuzul pseudo-avocaților anti-vaccinare de a recunoaște problema, m-am gândit că a sosit și timpul pentru acest post.

Dragi părinți,

Sunteți mințiţi. Oamenii care pretind că acționează în interesul superior al copiilor dumneavoastră de fapt le pun sănătatea în pericol posibil chiar și viața.

Ei spun că rujeola nu este o boală mortală.
Dar este .

 

Ei spun că varicela nu este mare scofală.
Dar ea poate fi .

Ei spun că gripa nu este periculoasă.
Dar este .

Ei spun că tusea convulsivă nu este așa de rea pentru copii dacă o contactează.
Dar este .

Ei spun că vaccinurile nu sunt atât de eficiente în prevenirea bolilor.
Dar viața a 3 milioane de copii este salvată în fiecare an prin vaccinare , și 2 milioane mor în fiecare an de boli care ar fi fost evitate prin vaccinare .

Ei spun că "infecția naturală" este mai bună decât vaccinarea.
Dar ei nu au dreptate .

Ei spun că vaccinurile nu au fost testate riguros din punct de vedere al siguranței.
Dar vaccinurile sunt supuse la un nivel mai ridicat de control decât orice alt medicament .De exemplu, acest studiu a testat siguranța și eficacitatea vaccinului pneumococic pe mai mult de 37.868 de copii.

Ei vor spune că medicii nu vor admite existența reacțiilor adverse la vaccinuri.
Dar efectele secundare sunt bine cunoscute, și destul de ușoare, în cazuri foarte rare mai grave .

Ei spun că vaccinul MMR (ROR pentru România - respectiv prescurtarea pentru rujeolă, oreion, rubeolă) cauzează autismul.
Nu îl provoacă. (Întrebarea dacă vaccinurile provoacă autismul   a fost investigată   în studiu   după studiu , și toate   au furnizat   într-o proporție copleșitoare   dovada că nu sunt responsabile de acest lucru.)

Ei spun că thimerosal-ul în vaccinuri cauzează autismul.
Nu-l provoacă , și substanța nu a mai fost folosită în cele mai multe vaccinuri oricum începând cu anul 2001 .

Ei spun că aluminiul din vaccinuri (un adjuvant, sau componentă de vaccin concepută pentru a îmbunătăți răspunsul imun al organismului), este nociv pentru copii.
Dar copiii consumă mai mult aluminiu din laptele matern pe cale naturală decât o fac prin vaccinare , și niveluri mult mai ridicate de aluminiu sunt necesare pentru a provoca daune organismului .

Ei spun că Sistemul de Raportare al Evenimentelor Adverse după Vaccinare (și / sau "instanța pentru vaccinuri") demonstrează că vaccinurile sunt dăunătoare.
Nu sunt .

Ei spun că programul de vaccinare normală a al copilului este prea dificil pentru sistemul imunitar al unui copil să-i facă față .
Nu este .

Ei spun că dacă marea majoritate a celorlalți copii sunt vaccinați, nu este nevoie ca și copiii lor să fie vaccinați.

Acesta este unul dintre argumentele cele mai josnice pe care l-am auzit vreodată. Mai întâi de toate, vaccinurile nu sunt întotdeauna 100% eficiente, astfel încât este posibil ca un copil vaccinat să se infecteze dacă este expus la o boală. Mai rău, există unele persoane care nu pot primi vaccinuri, deoarece acestea sunt imuno-deficitare, sau pentru că acestea sunt alergice la unele componente. Acei oameni depind de imunitatea de turmă pentru a fi protejați.  Oamenii care aleg să nu-și vaccineze copiii împotriva bolilor infecțioase își supun nu numai copiii lor la riscuri, dar, de asemenea, și pe copiii altor oameni.

Ei spun că, remediile "naturale" "alternative" sunt mai bune decât medicina bazată pe știință.
Nu, nu sunt .

Adevărul este că vaccinurile sunt unele dintre cele mai mari realizări de sănătate publică , precum și unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja copilul.

Vă pot prezice exact genul de răspuns, care va fi dat de activiștii anti-vaccin. Pentru că ei nu pot aduce argumente eficiente împotriva dovezilor științifice copleșitoare despre vaccinuri, ei vor spune că am de lucru pentru Big Pharma (N.T Marile corporatii producatoare de medicamente) ( nu-mi place și nu au ). Ei vor spune că eu nu sunt un om de știință ( dar eu sunt ), și că eu sunt un "Agent 666" (nu știu ce este, dar eu sunt destul de sigură că nu sunt ).

Nici unul din aceste lucruri nu sunt adevărate, dar ele sunt răspunsul reflex al activiștilor anti-vaccin, deoarece aceștia nu au argumente logice să-și susțină poziția lor. La un anumit nivel, în adâncul sufletului, ei trebuie să înțeleagă acest lucru, și se tem de implicații, de aceea atacă mesagerul.

De ce te mint? Unii o fac pentru profit , încercând să-și vândă remediile lor alternative inoculându-ți frica față de medicina bazată pe știință .Sunt sigură că sunt și mulți alții în cadrul mișcării anti-vaccin care ar avea într-adevăr intenții bune , dar cred sincer că vaccinurile sunt dăunătoare.Ca o butadă un astrofizician, a declarat recent "lucrul bun legat de știință este că e adevărată, indiferent că alegi să crezi în ea sau nu" .În cazul vaccinurilor , acesta nu este un lucru bun. Bunele intenții nu vor împiedica microbii să infecteze și să afecteze oamenii, iar mesajul că vaccinurile sunt periculoase are consecințe grave. Există focare de boli ce ar fi putut fi prevenite prin vaccinare pe întreg teritoriul Statelor Unite , din cauza copiilor nevaccinați .

Din respect acesta este mesajul meu pentru activiștii anti-vaccin: Educați-vă. Dar în timp ce ei îndeamnă "Citiți toate aceste site-uri care susțin poziția noastră", le sugerez să ar trebui să învețe ce spune comunitatea științifică. Învățați cum funcționează sistemul imunitar. Citiți despre istoria bolilor înainte de vaccinuri, și vorbesc cu oamenii mai în vârstă care au crescut atunci când poliomielita, rujeola, și alte boli nu puteau fi prevenite. Du-te și documentează-te despre modul în care sunt fabricate vaccinurile , și modul în care acestea acționează asupra organismului. Citiți despre Andrew Wakefield , și cum lucrarea pe care a susținut-o despre legătura între vaccinul MMR şi autism a fost retrasă , iar permisul său medical a fost revocat .Citiți numeroase studii, uriașe, care au examinat în mod explicit dacă autismul este cauzat de vaccin ... și care nu au găsit nimic . (În timp ce citiți despre cercetările în curs de desfășurare pentru a determina care este cauza sau ce anume cauzează autismul , există oameni ce continuă să insiste că vaccinurile sunt cauza acestuia).

S-ar părea că munca uriașă și lucrările științifice pot părea intimidante pentru a le citi. Dar citirea articolelor științifice este o abilitate care poate fi însușită și stăpânită. Aici este o mare resursă pentru evaluarea informațiilor medicale de pe internet , și am scris un ghid pentru oamenii obișnuiți care nu fac cercetare științifică, cu privire la modul de a citi și de a înțelege literatura de specialitate .Sunteți datori față de dumneavoastră și față de copiii dumneavoastră de a investiga în detaliu problema. Nu vă bazați pe ceea ce un străin spune pe internet (nici chiar dacă sunt eu!). Citiți studiile științifice pe care vi le-am recomandat în acest articol și întrebați medicul pediatric. În pofida a ceea ce comunitatea anti-vaccin spune, nu trebuie să-ți fie frică de vaccinuri. Ar trebui să-ți fie frică de ceea ce s-ar întâmplă fără acestea.

De urmărit: Acest video este un rezumat remarcabil al multora din aceste probleme .Vă recomand să-l urmăriți.


"Oamenii încearcă să înţeleagă lumea urmărind tiparele. Atunci când întâlnesc o boală sau o stare care tinde să apară atunci când copilul este de un an sau mai mare, aşa cum este şi autismul,ştiind că este şi vârsta la care copiii primesc anumite injecţii, ei tind să facă o legătură între cele două. Părinţii îşi supraveghează mai atent copiii după ce se vaccinează. Uneori atunci îşi dau seama de simptome. Doar pentru că două lucruri se întâmplă în acelaşi timp nu înseamnă că unul l-a cauzat pe celălalt. De aceea avem nevoie de atente studii ştiinţifice."


Nota

 Mulțumesc doamnei doctor Roxana Nistea care a corectat din punct de vedere medical traducerea și a făcut următoarele remarci relativ la subiect:

-       schema de vaccinare din SUA nu e aceeași ca cea din Romania, la noi e obligatorie și vaccinarea anti tuberculoză și hepatita B . În SUA se face vaccinarea și contra varicelei;

-       după cum a punctat autoarea articolului părinții copiilor cu autism doresc să găsească o cauză externă bolii copilului, și vaccinarea ar fi un pretext rezonabil (dar autismul există anterior oricăror campanii de vaccinare ), valabil și pentru toate bolile autoimune care ar putea fi corelate cu vaccinări: toate preexistă vaccinărilor;

-       vaccinările protejează față de boli transmisibile potențial mortale . Atât moartea, cât și potențialul de invaliditate, zilele de concediu medical și costurile sociale sunt luate în considerare când se introduce un vaccin;

-       toate vaccinurile pot da reacții adverse, însă riscul acestora este incomparabil mai mic decât riscul îmbolnăvirii;

 -       vaccinarea produce stăvilirea unor epidemii care au pus, de-a lungul istoriei , de câteva ori în cumpănă omenirea.