Sanatate

Efectul calculatoarelor asupra sanatatii noastre

Pozitie incorecta la calculatorEste greu să ne imaginăm viața noastră de zi cu zi fără calculatoare - laptop-urile de la domiciliu sau calculatoarele din birourile în care lucrăm.

Munca și călatoriile pentru o persoană modernă sunt indisolubil legate de calculatoare. Mulți oameni stau în fața computerelor în poziții destul de incomode și nesănătoase, care afectează negativ activitatea sistemului lor cardiovascular. Este demn de menționat faptul că pe termen lung, statul într-o poziție incomodă, poate duce cu ușurință la probleme circulatorii și stagnarea sângelui în arterele sistemului circulator, rezultate care se cuantifică în:

• tensiune arterială crescută
• dureri de cap
• batăi de inimă neregulate din cauza hiperstimulării nervilor situaţi de-a lungul coloanei vertebrale
• probleme de memorie
• oboseală crescută
• angină falsă - dureri în piept cauzate de comprimare prelungită a nervilor intercostali.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care petrec mai mult de 5 ore pe zi în fața calculatorului sau a televizorului lor sunt mult mai predispuse la probleme grave de sănătate; ele au chiar mai multe şanse de a muri decât celelalte cu o viaţă echilibrată. Persoanele care lucrează la calculator pentru mai mult de 4 ore pe zi sunt cu 125% mai susceptibile de a avea principalele boli cardiace decât cele care petrec mai puţin de 2 ore în faţa calculatorului. Alte studii au demonstrat că, după o oră stat, este redusă producerea de enzime de ardere cu până la 90%, orice extindere în plus a timpului petrecut la calculator sau în fața unui televizor încetinind metabolismul organismului și afectând și nivelurile colesterolului bun (cel gras acumulându-se în sânge). Această lipsă de activitate fizică este direct legată de 6% din cazurile bolilor cardiace coronariene.

În afară de poziția incomodă când stăm fața unui computer ce are un efect negativ asupra inimii, există o altă problemă relativ la calculatoare, care ridică încă multe întrebări - radiaţiile. Există o mulţime de inexactităţi, confuzii și mituri privind radiațiile calculatorelor. Consensul general între cercetători și specialiști medicali este că în principiu calculatoarele moderne sunt fabricate în conformitate cu toate cerințele de siguranță. Prin urmare, ele nu sunt periculoase pentru persoanele fizice. Dar, ca și alte dispozitive electronice, laptop-urile si calculatoarele produc câmpuri electromagnetice (EMF-ElectroMagneticFields). Deci, pentru a evita orice influență a acestor câmpuri electromagnetice ar trebui să stăm la cel puțin 12 cm distanță de monitor și carcasa calculatorului. Același lucru este valabil pentru laptop-uri, în ciuda numelui lor este mai bine să nu îl ținem în poală.
Acum, că am expus efectele negative ale calculatoarelor asupra inimii omului, apare o altă întrebare - cum să reducem aceste efecte negative?

Există două reguli principale:

• Schimbați poziția de lucru cât des posibil
• Controlați tensiunea musculară

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să urmați aceste reguli:

• Verificați poziția (cum staţi, dacă spatele este tensionat sau umerii sunt ridicaţi, etc.) la fiecare 10-15 de minute. Schimbaţi-vă pozţia, faceţi câteva exerciţii de gimnastică din mâini și brațe, ridicaţi-vă umerii şi întoarceţi-vă din nou la locul de muncă.
• Beţi cât mai multă apă. Acest truc vă ajută să faceţi o pauză și vă distrage atenția de la computer - mergând să beţi un pahar rece de apă sau la toaletă veţi face mai multă mişcare.
• Păstrați coșul de gunoi cât mai departe de biroul de lucru, astfel încât va trebui să vă ridicaţi în picioare şi să vă deplasaţi atunci când aveți nevoie de el.

Jason J Mitchell este un scriitor freelancer , care este specializat pe probleme de sănătate și în acest moment scrie articole pentru http://www.ok-pharmacy.com/blog

Videoclipul de mai jos prezintă o animaţie asupra felului în care trebuie să ne poziţionăm corect în faţa calculatorului:

Articol original scris de Jennifer Raff în 25 martie 2014.

Linkul original 
Thank you for kindly allowing us to translate and publish this article


În lumina focarelor recente  de rujeolă,a altor boli care pot fi prevenite prin vaccinare, și refuzul pseudo-avocaților anti-vaccinare de a recunoaște problema, m-am gândit că a sosit și timpul pentru acest post.

Dragi părinți,

Sunteți mințiţi. Oamenii care pretind că acționează în interesul superior al copiilor dumneavoastră de fapt le pun sănătatea în pericol posibil chiar și viața.

Ei spun că rujeola nu este o boală mortală.
Dar este .

Citeşte mai departe: Dragi părinţi, sunteţi minţiţi!